LETNÍ SLEVY 33% na vybrané stříbrné šperky

Halloween nebo Dušičky?

Halloween nebo Dušičky?

Tento dotaz se často objevuje na konci října a počátku listopadu, kdy se slaví oba tyto svátky. Zatímco v některých částech světa se Halloween slaví s velkým nadšením, v jiných zemích, včetně České republiky, je to svátek Dušiček, který je hluboce zakořeněn v kultuře a tradici lidu.

 

Halloween

Halloween, který se slaví 31. října, je svátek plný děsivých příběhů, vydlabaných dýní a přestrojených dětí, které vystupují do nočních ulic se slovy "trick or treat" (trik nebo dobrota). Původ tohoto svátku se datuje zpět do dob keltských oslav Samhainu, kdy se věřilo, že se zemřelí vrací na Zemi. Keltské kmeny nosily masky a kostýmy, aby odradily zlé duchy. Tento svátek byl později přijat křesťanství a přetvořen na Halloween, který známe dnes.

Dušičky

Na druhou stranu, Dušičky, které připadají na 2. listopadu, jsou svátek, kdy lidé vzpomínají na své zesnulé blízké. To je den, kdy lidé navštěvují hřbitovy, zdobí hroby květinami a zapalují svíčky na památku těch, kteří odešli. Skrze tento svátek, který má také keltské kořeny, lidé vyjadřují svůj respekt a úctu k těm, kteří již nejsou mezi námi.

Halloween a dušičky

Halloween a Dušičky mají tedy podobný původ, ale způsob jejich slavení se značně liší. Zatímco Halloween je ve většině zemí slaven s mnoha sladkostmi, kostýmy a výzdobou, Dušičky jsou v České republice tradičně slaveny jako den zamyšlení a vzpomínek.

Je důležité říci, že oba svátky jsou stejně cenné a mají svůj jedinečný význam. Ať už tedy slavíte Halloween nebo Dušičky, nejdůležitější je, abyste si tyto dny užili a vzali si z nich to nejlepší.

Koneckonců, ať už slavíte Halloween nebo Dušičky, oba svátky nám připomínají, jak je život krátký a jak je důležité si ho užít a vzpomínat na ty, kteří nám v něm hráli důležitou roli. Takže, ať už se rozhodnete slavit kterýkoliv z těchto svátků, buďte si jisti, že jejich hluboký význam a tradice budou vždy součástí našich životů.

MAJYA HALLOWEENSKÁ KOLEKCE stříbrných šperků

A protože víme, že detail tvoří celek, rozhodli jsme se pro Vás udělat speciální kolekci stříbrných šperků k těmto svátkům. Ať už se chystáte na halloweenskou party a chcete proměnit svůj kostým v něco výjimečného nebo jen chcete mít tematické šperky v tomto období, v naši kolekci najdete to pravé! Co třeba stříbrné náušnice s netopýry, které přidají na dramatičnosti upírskému kostýmu? Nebo jemné stříbrné náušnice s duchy, které dodají vaší čarodějnici kousek roztomilosti a hravosti? A co takhle stříbrný přívěsek s motivem lebky pro kostlivce? Tak neváhejte a prohlédněte si nabídku stříbrných šperků MAJYA Jewelry.