15 % SLEVA na prsteny s kódem PRSTEN15

Ovládněte umění výběru náušnic - Vše, co musíte vědět!

Jak vybrat náušnice?

Vítejte u našeho nového blogového příspěvku společnosti MAJYA, kde se zaměříme na jeden z nejvýznamnějších prvků šperkového světa - náušnice. Jak vybrat ty správné náušnice, které vypadají skvěle, cítíte se v nich skvěle a jak o ně pečovat, to vše zjistíte v tomto článku.

Volba náušnic podle příležitosti a nositele

Náušnice jsou šperky, které změní výraz obličeje a doplní celkový vzhled. Při výběru stříbrných náušnic je důležité vzít v úvahu příležitost, na kterou je chceme nosit. Na formální události, jako je ples nebo svatba, budou ideální náušnice s kameny či perlami, které dodají šmrnc a eleganci. Pro každodenní nošení je vhodnější zvolit náušnice jednoduché, pohodlné a nenápadné, které nesvazují. U mužů je oproti ženám trendem volit jednoduché a nenápadné náušnice. Dětské náušnice pak často bývají roztomilé a veselé, s motivy oblíbených postaviček nebo zvířátek.

 

Výběr náušnic podle tvaru obličeje

Každý obličej je jedinečný a vybíráme náušnice, které naši jedinečnost ještě zvýrazní. Pokud si nejste jisti, jaký tvar obličeje máte, postavte se před zrcadlo a sledujte své rysy. Jakmile zjistíte, zda je váš obličej kulatý, hranatý, oválný, čtvercový nebo trojúhelníkový, můžete se vydat na cestu výběru perfektních náušnic.

Kulatý obličej
Máte-li kulatý obličej, je ideální zvolit dlouhé, štíhlé náušnice, které opticky protáhnou váš obličej. Kulatý obličej je charakteristický rovnými poměry, takže dlouhé náušnice vám dodají na výšku a vytvoří víc rovnováhy. Vynikající volbou jsou dlouhé přímé náušnice nebo závěsné náušnice s krásnými detaily, které přitahují pozornost k vašim uším.

Hranatý obličej
Hranatý obličej se vyznačuje širší čelistí a čelem stejné šířky. Cílem je zjemnit hranaté rysy, proto doporučujeme náušnice s kulatými tvary. Může to být třeba kruhový design nebo náušnice s kulatými kameny. Hoop náušnice, tedy velké kruhové náušnice, jsou skvělou volbou.

Oválný obličej
U oválného obličeje máte volnou ruku, protože tento tvar obličeje je všeobecně považován za ideální a hodí se k němu téměř všechny typy náušnic. Záleží jen na tom, jaké rysy chcete zvýraznit. Pokud chcete nechat vyniknout vaše lícní kosti, zvolte kulaté náušnice. Pokud chcete vytvořit více symetrie, zvolte geometrické náušnice.

Čtvercový obličej
Čtvercový obličej má rovné linie a ostré úhly, proto se k němu hodí náušnice, které tyto rysy změkčí. Kulaté a asymetrické náušnice jsou tady tou nejlepší volbou. Zkuste velké kruhové náušnice nebo náušnice se závěsy, které dodají vašemu vzhledu něco extra.

Trojúhelníkový obličej
Trojúhelníkový obličej se vyznačuje širokým čelem a úzkou bradou. Pro vyvážení těchto rysů jsou ideální náušnice, které se rozšiřují směrem dolů. To může být třeba náušnice ve tvaru hrušky nebo závěsné náušnice s větším prvkem na konci.

Pamatujte, že pravidla jsou tu proto, abychom je někdy porušili. Pokud se vám líbí nějaké náušnice a cítíte se v nich dobře, pak jsou ty pravé pro vás!


Materiály náušnic

Ve světě módy a šperků existuje mnoho typů náušnic, které tento příspěvek nyní nabízí k objevování. Každý materiál, ze kterého jsou náušnice vyrobeny, má své jedinečné vlastnosti a výhody. Dnes se zaměříme na tři z nich - zlato, stříbro a chirurgickou ocel.

Zlato je klasický a časově ověřený materiál, který je známý svou bohatou jiskřivou barvou a odolností vůči korozi. Je to ideální volba pro ty, kteří mají citlivou pokožku, protože nezpůsobuje alergické reakce. Je také velmi trvanlivý a dlouho si zachovává svůj lesk a krásu. Pokud hledáte elegantní a luxusní výběr, zlato je vaše bezpečná sázka.

Stříbro je jemnější a měkčí než zlato, což umožňuje vytváření složitějších a detailnějších designů. Tento materiál je také hypoalergenní, což znamená, že je vhodný i pro citlivá ucha. Stříbrné náušnice jsou skvělým způsobem, jak přidat jiskru k vašemu každodennímu vzhledu. Díky své neutralitě se dobře kombinují s různými styly oblečení.

Chirurgická ocel je moderní a trendy materiál, který je také hypoalergenní. Je mnohem cenově dostupnější než zlato nebo stříbro, ale stejně odolný a dlouhotrvající. Náušnice z chirurgické oceli jsou perfektní pro activewear nebo casual look a jsou ideální pro ty, kteří hledají praktické a stylové řešení.

Výběr materiálu pro vaše náušnice je jako výběr společníka na cestě. Měli byste zvolit materiál, který nejen doplňuje váš styl a osobnost, ale také je pro vás pohodlný a bezpečný. Ať už zvolíte zlato, stříbro nebo chirurgickou ocel, nezapomeňte, že každá volba vás přiblíží k nalezení toho pravého pokladu - náušnic.


Typy zapínání náušnic

Zapínání náušnic je takový ten drobný detail, který mnohdy přehlédneme, ale který má pro nás velký význam. Zvlášť potom, když zjistíme, jak je důležitý pro naše pohodlí, styl a bezpečnost. Kdo by byl rád, kdyby mu náušnice vypadla přímo uprostřed party nebo třeba při sportování? S tím, jak se vyvíjí móda a náš vkus, mění se i typy zapínání náušnic. Pojďme se tedy podívat na ty nejběžnější typy, jejich výhody a nevýhody a konečně si vybrat ten nejvhodnější pro nás.

Puzetové
Začneme u puzetového zapínání. Tyto náušnice jsou známy také pod názvem "na puzety" a jsou to nejčastější typy náušnic, které si můžeme koupit. Zapínají se prostým zasunutím tenkého hrotu do malého kroužku na druhé straně náušnice. Puzetové zapínání je velmi jednoduché a praktické, ale občas může být trochu nepohodlné, pokud hrot náušnice tlačí do krku.

 

Kruhové
Další na našem seznamu jsou kruhové náušnice. Ty se zapínají tak, že jedna část náušnice se zasune do druhé. Tím vznikne kruh. Tento typ náušnic je velmi oblíbený pro svůj elegantní a čistý vzhled. Kruhové náušnice jsou k dispozici v různých velikostech a stylech, takže si každý může vybrat podle svého vkusu. Nevýhodou může být, že někdy může být trochu obtížnější je zapnout a rozepnout.

 

Kloubové
Pokud preferujete něco sofistikovanějšího, pak jsou pro vás ideální kloubové náušnice. Ty se zapínají pomocí malého kloubu na spodní straně náušnice. Kloub zajišťuje, že náušnice budou pevně držet na svém místě. Tento typ zapínání je vhodný pro náušnice s těžšími prvky, které potřebují extra oporu.

Na šroubek
Náušnice na šroubek jsou další možností. Ty se zapínají tak, že se na hrot náušnice nasadí malý šroubek. Tento typ zapínání je velmi bezpečný a náušnice s ním pevně drží na místě. Nicméně může být trochu nepohodlný, pokud máte citlivé ušní lalůčky nebo pokud nosíte náušnice po delší dobu.

 

Brizura
A konečně, máme tu náušnice na brizuru. Tento typ zapínání je velmi oblíbený pro miminka. Brizura je kovový háček, který se zasune do ucha a zapne se do malé smyčky na druhé straně náušnice. Tento typ zapínání je velmi pohodlný a snadno se nasazuje a sundává.

Tak tedy, jaký typ zapínání si vybrat? To záleží na vašich preferencích. Pokud hledáte něco jednoduchého a praktického, pak jsou pro vás ideální puzetové náušnice. Pokud máte rádi sofistikovaný styl, pak jsou pro vás ideální kloubové náušnice. Pokud preferujete bezpečnost před pohodlím, pak byste měli zvolit náušnice na šroubek. A pokud hledáte pohodlné a snadno ovladatelné zapínání, pak jsou pro vás ideální náušnice na brizuru.

Přečtěte si náš článek a zjistěte detaily o způsobech zapínání náušnic.

 


Péče o náušnice

Šperkové lázně
Jednou z metod je použití šperkových lázní. Tento jedinečný nástroj můžete zakoupit v obchodech se šperky nebo na našich stránkách MAJYA a je navržen tak, aby odstranil prach, špínu a mastnotu, které se mohou během dne na náušnicích usadit. Proces je velmi jednoduchý. Jen náušnice namočíte do lázně a necháte působit po dobu doporučenou výrobcem. Poté je vyjmeme a pečlivě opláchneme.


Hadříky pro čištění šperků
Další možností je použití speciálních hadříků pro čištění šperků. Tyto hadříky jsou navrženy tak, aby bezpečně odstranily nečistoty a zároveň obnovily lesk šperků. Opět, proces je velmi jednoduchý. Stačí jemně otřít náušnice hadříkem a během několika sekund zazáří jako nové.


 

Doufáme, že tento průvodce vám pomůže vybrat ty správné náušnice pro vás. Nezapomeňte, že nejlepší náušnice jsou ty, ve kterých se cítíte skvěle!

Vše o tom, jak se starat o šperky se dozvíte zde.